Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

Kundalini jógáról és rólam

2015. május 22. - gurnam

Üdvözöllek a Gurnam Kundalini Jóga oldalon!

A születési nevem Dózsa Zoltán, a spirituális nevem Prabhu Prakash Singh. Az elmúlt 12 évben sok spirituális irányzattal találkoztam és mutattak utat az életben! Az energia gyógyászat magával ragadó világa nyitotta ki szemem  egy teljesen más, eddig ismeretlen világ felé. Furcsa volt látni, hogy amit addig valóságnak gondoltam, nem volt igaz! Volt idő, amikor siettem ezen az úton és rákényszerültem a lassításra, és volt, hogy azt hittem jó úton haladok de kiderült hogy nem! Ilyen a spiritualitás, megmutatja, hogy merre menj, és terelget egészen addig míg meg nem találod önmagad!

Számomra az igazi áttörés a Kundalini jóga megismerése adta! Itt tapasztaltam meg azt hogy akár 1,5 óra is elegendő ahhoz, hogy megváltozzon egy szokás, ösztön, hiedelem, betegség! Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra, szükséges egyfajta befogadás erre az enegriára, ami akkor fejti ki a hatását ha nem kontrolláljuk! A Kundalini jóga egy nagyon erős és gyors módszer arra hogy a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtését elérjük. 

A kundalini jógának van egy fajta felemelő ereje, ami ahhoz kell, hogy ezt a szunnyadó belső ősi misztikus energiát fel tudjuk ébreszteni! Az felemelőerő egy másik aspektusa a sebesség. Azt mondják, hogy amit 20 év alatt lehetne elérni, a Kundalini jógával egy év alatt elérhető. Teljes koncentrációval, jó formában, ha az elméd kiegyensúlyozott, és csatlakozni tud a folyamatra, akkor akár 40 - 90 nap alatt átalakíthatod magad a Kundalini jógával. A Kundalini jóga gyakorlásának különleges jutalma és ajándéka az, hogy gyorsan szembe tudsz nézni a saját egóddal, és ki tudod törölni a ragaszkodásait, hogy a lélek fényében vigadhass. 

A Kundalini jóga nemtől, kortól, vallástól függetlenül gyakorolhatod. Egyszerű testhelyzeteket (aszana) veszünk fel, ami mindenki számára elérhető és megvalósitható. Alkalmazunk speciális légzést (pranayama), testzárat (bandha),  meditációt és mantrát! 

Egyéni gyakorlás menete:

Először is keress magadnak egy nyugodt helyet ahol nem zavar senki. Helyezkedj el könnyű ülésben és lazítsd el a vállad az izmaid ez kb. 1-2 percig tartson. Ez a bevezető kell ahhoz hogy felkészítsd magad a gyakorlásra. Végy 3 hosszú mély lélegzetet és a harmadik után kezd el zengetni

3szor az Adi Mantrát:
Ong Namo, Guru Dev Namo

3szor a Mangala Charan Mantrát:
Aad Guray Nameh, 
Jugaad Guray Nameh, 
Sat Guray Nameh, 
Siri Guroo Dayvay Nameh

Ezután elkezdheted bemelegíteni a tested, a lelked egy általad kiválsztatott gyakorlat sorral. Ha ezzel megvagy kezdődhet a kiválasztott Kriya gyakorlása (figyelj oda hogy mindent abban a sorrendben és ideig gyakorolj ahogy ez meg van határozva). Végeztél akkor kezd el a meditációs gyakorlatodat, de hagyj időt magadnak a 2 gyakorlat között!

Az órát Guru Nanak mantrájával zárjuk és elzengetjük 3x:
Saaaat Naaaam

Kellemes gyakorlást!

süti beállítások módosítása