Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

Mantrák

2015. június 11. - gurnam

Mi a valódi célja a meditáció közben végzett zengetésnek?
A legmagasabb szintű elérhető elmeállapotot anahatnak hívjuk, mely a Végtelen meg nem szólaltatott hangja vagy rezgése. Intuíciót, belső erőt és a teljes nyitottság képességét hozza el, hogy azt tegyük, amit kell, a Létezés teljességének egyedi részeként. Ebben az állapotban örömteliek, igazak, k.ny.rületesek és ellazultak vagyunk. Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát vagy shabdot, olyan vagy mint egy zeneművész, aki a hangszeréből magából képes előhívni az ilyen emelkedett állapotokat.

Aad Guray Nameh, 
Jugaad Guray Nameh, 
Sat Guray Nameh, 
Siri Guroo Dayvay Nameh
Ez a Mangala Charan mantra, melyet védelemre kérünk. Az emberi test körüli elektromágneses mezőt borítja körül védő fénybe. Jelentése: "Tisztelettel hajlok meg a legfőbb (belső) Tanítóm előtt, Meghajolok elmúlt korok bölcsessége előtt, Meghajolok az Igaz Bölcsesség előtt, Meghajolok a végtelen, láthatatlan bölcsesség előtt."

I bow to the primal Guru
I bow to the truth that has existed throughout the ages
I bow to True Wisdom
I bow to the Great Divine Wisdom

This is a mantra of protection and is recited to invoke the protective energy of the universe.  Yogi Bhajan taught that this mantra should always be chanted 3 times in a row.  This mantra is chanted after tuning in to a class with the Adi Mantra. Many people chant this mantra when they need extra protection.  It is part of the "triple mantra", and is often spoken before driving a car to create a protective energy around the those in the car.
"When you cannot be protected, this mantra shall protect you. When things stop, and won’t move, this makes them move in your direction." - Yogi Bhajan



Adi Shakti, Adi Shakti, Adi Shakti, Namo Namo
Sarab Shakti, Sarab Shakti, Sarab Shakti, Namo Namo
Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Namo Namo
Kundalini Mata Shakti, Mata Shakti, Namo Namo
Az Első Shakti Mantra az Isteni Anyaság rezgésére segít ráhangolódni, a legmélyebb védelmező, és újrateremtő erőt hívja elő. Ez a mantra eloszlatja a félelmeket. Az ÁDI SHAKTI jelentése: "legősibb erő", "Szarab Shakti" jelentése: "minden erő", "Pritum Bágvati" jelentése "istenen keresztül teremtő". A Namó pedig azt jelenti: "tisztelettel hajolok meg".

I bow to (or call on) the primal power.
I bow to (or call on) the all encompassing power and energy. 
I bow to (or call on) that through which God creates.
I bow to (or call on) the creative power of the Kundalini, the Divine Mother Power.

The Adi Shakti Mantra tunes one into the frequency of the Divine Mother, and to the primal protective, generating energy. It is said that chanting it eliminates fears and fulfills desires.
Some quotes Yogi Bhajan gave on this mantra specifically for women: 
"Merge in the Maha Shakti. This is enough to take away your misfortune. This will carve out of you a woman. Woman needs her own Shakti, not anybody else will do it. When a woman chants the Kundalini Bhakti mantra, God clears the way. This is not a religion, it is a reality. Woman is not born to suffer, and woman needs her own power."
"When India and Indian women knew this mantra, it dwelt in the land of milk and honey."
Yogi Bhajan taught that after conception, the soul enters into the womb of a mother on the 120th day. This is a day of celebration and when the soul/child is entering the womb this chant is traditional.

Ek Ong Kar Sat Gur Prasad,
Sat Gur Prasad Ek Ong Kar

Ez a Mágikus Mantra, melyet az ereje és szentsége miatt neveztek így el. Sok könyvnyi magyarázat szól erről a mantráról. Fontos tudni, hogy ne vigyük túlzásba, ne használjuk túl gyakran ezt a mantrát. Jelentése: "Egy az Alkotó - Az Igazság a (belső) Tanító bölcsessége által jut el hozzánk."

Ek ong kaar, sat naam, karataa purakh, nirbho, nirvair
Akaal moorat, ajoonee, saibhang, gur prasaad. Jap!
Aad such, jugaad such, Hai bhee such, Naanak hosee bhee such.

Ez a Mul Mantra, a Gyökérmantra. Jelentése: " Mindenek Teremtője Egy. Igazság az ő neve. Amit tesz abban nincs félelem, nincs düh, halálon és születésen túlmutat, önmagát megvalósítva, valósan a (belső) Tanító bölcsessége és áldása által. Meditálj!: Ő igaz volt a kezdetekben, igaz minden korokban, igaz a jelenben is, Nanak mindig Igaz lesz."

Ek Ong Kar Sat Nam Siri Wahe Guru
Ez az Adi Shakti Mantra, nagyon erőteljes segíti a Kundalini felemelkedését, és az elmének az emelkedett eksztázisban való elmerülését. EK jelentése "az Egy, mindennek lényege", ONG az a legősibb rezgés melyen keresztül a teremtés zajlik azóta is, a KAR "teremtés", SZAT "igazság", NÁM "a név, a való", SZIRI "végtelen nagy", WA "eksztázis", GURU "belső tanítás, bölcsesség". Együttes jelentése: "Egy a teremtő kinek neve Igaz. Végtelen az az eksztázis mely a Legfelsőbb Bölcsességből ered."

Gobinday Mukunday Udaaray Apaaray Hariang Kariang Nirnamay Akamay
Ez a Guru Gayitri Mantra melynek jelentése: "Megtartó, Megváltó, Megvilágosító, Végtelen, Pusztító, Újrateremtő, Névnélküli, Vágynélküli". Ez a mantra a két agyfélteke működését egyenlíti ki, és a Szívközpontra hat, segít az együttérzés, a türelem, a tolerancia és a Végtelennel való jóga/egyesülés megélésében.

Guru Guru Wahe Guru - Guru Ram Das Guru
Egy speciális mantra ami meghívja a gyógyító és védelmező energiát Guru Ram Das-on keresztül. Az első rész egy nirgun mantra ami előre vetíti az extázis és a tudás forrását, a második rész egy sirgun mantra ami azt jelenti hogy a bölcsesség jön mint egy szolga és a végtelen keresztül alázattal! A teljes fordítás "Nagy a bölcsesség, ami átfolyik az egyetlenen, hogy szolgálja a végtelent.”

Har Hare Hari Wahe Guru
HAR jelentése: Teremtő Végtelenség, a teremtő bölcsesség és akarat egyik neve
HARE ugyanaz kissé másképp.
HARI a Teremtés aktív formája
Wahe Guru az eksztázis mely a Legfelsőbb Bölcsességből ered.

Har Har Har Har Gobinday,  Har Har Har Har Mukunday
Har Har Har Har Udaaray,  Har Har Har Har Apaaray 
Har Har Har Har Hariang,  Har Har Har Har Kariang 
Har Har Har Har Nirmaanay, Har Har Har Har Akaamay
A Guru Gayitri Mantra négy Har-ral: ez a mantra az elmét a bőséggel áradó jólét és belső termtő erő rezgésére hangolja. Az Önvaló 8 arculatát nevezi meg. A HAR négy ismétlése a múltbéli akadályok ledöntését segíti és erőt ad. A félelmet  elköteleződöttségé és határozottságá alakítja át és a Köldök központ erőtartalékait aktiziálja. Támogatást és segítséget kér: ennek a mantrának a zengetésével minden erő előjön, hogy valós lényegünk és célunk megvalósításába segédkezzen.

Ong 
Jelentése a teremtő - a legősibb rezgés mellyel minden teremtés zajlik.

Ong Namo, Guru Dev Namo
Ez az Adi Mantra. Minden egyes Kundalini Jóga óra ezzel kezdődik. Ezzel hangolódunk rá belső magasabb énünk rezgésére. ONG "a határtalan teremtő erő minden jelenség és cselekedet megett". ("Om" vagy "Aum" az abszolút és formában meg nem jelent Isten neve). NAMÓ "tiszteletteljes üdvözlet, hívás", GURU "a belső megvilágosító bölcs erő / tanító", DEV jelentése "isteni, belső". Együttes jelentése: "Belső bölcsességhez fohészkodom."

Ong Sohung
"Teremtő Én Te vagyok", szívcsakra nyitó, erőt adó mantra.

Prana Apana Sushumna Hari
Hari Har, Hari Har, Hari Har, Hari
A prána az univerzális életerő, ápana a kiválasztás-emésztés ereje, Szusumná a gerinc központi csatornája ehhez. Gyógyító erejű mantra, mely segít az energia felemelkedésében.

Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung
Ez a Sziri Gayitri Mantra gyógyítás, gyógyulás céljából zengetik. Ra a nap, Ma a hold, Da a föld, Sza a Végtelenség. Sza a végtelen, Szé a végtelenség egyetemessége, Szó Hang jelentése "Én Te vagyok". Ra Ma Da Sza a Föld Mantra. Sza Szé Szó Hang az Éter Mantra.

Sa Ta Na Ma
Ez a Pandzs Shabad mely a világegyetem öt ősi hangrezgését idézi. "Sa" Végtelenség, "Ta" Élet, "Na" Elmúlás, "Ma" Újjászületés. Az 5. hang az "A". Ez a Kundalini Jóga talán leggyakrabban használt mantrája.

Sat Nam
Ez a Mag Mantra, vagy Bidzs Mantra. Nagyon gyakran használatos a Kundalini Jógában. Szat jelentése: Igazság, fény. Nam jelentése önvaló, maga a életed, név. Szat Nám jelentése: "Igazság az Önvalóm/Nevem", Igaz fényem az életem". Ehhez az igazsághoz fohászkodom, mely mindannyiunkban közös. Ennek a mantrának a zengetése életre kelti a lelket. Egymás köszöntésére is használják.

Sat Narayan Wahe Guru Hari Narayan Sat Nam
Narájan a Végtelenségnek a víz elemmel kapcsolatos aspektusa. Hari Narájan a Teremtő életbentartó, mely azt aki ezt énekli intuitív módon gyógyítja meg. Szat Narájan az Igaz Megtartó Erő. Ez az ősi Csotáj Pad Mantra.

Wahe Guru
A ‘Wahe’ a tisztelet és az eksztázis kinyilatkoztatása. ‘Guru’ az aki a sötétségből a fénybe vezet minket. A ‘Wahe Guru’ a teljes eksztatikus tisztelet kifejezése az Isteninek. Ez a Gurmantra, amely elíndit a sorosd útján. Minden Wahe Guru meditáció erősíti a fényív és az agyalapi mirigy kapcsolatát. Ezzel a teremtés természetes lesz és felszabadító. Minden pillanatban megtalálhatod a biztonságot és az elveszettnek hitt erődet!

Wha-hay guroo wha-hay guroo
wha-hay guroo wha-hay jeeo
"A tudatosságom eksztázisa az én kedvesem."

süti beállítások módosítása