Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

Az elemek felszabadítása - Stresszmentesítés, vitalitás növelés

2021. április 12. - gurnam

gurnam_tattva_a_1.jpg

1. Ülj könnyű ülésben, a könyököket finoman hajlíts be, a kezeket engedd le, majd egy hullámzó mozdulattal egyenesítsd a csuklót felfelé, és ismételd a mozdulatot, mintha az óceán hullámzását követnéd a kezeddel. Ez a gyakorlat megadja neked az apai princípiumot: a vizet. Használd a teljes karod a hullám megformálásához: a vállakat, a könyököt és a csuklót is. Folytasd 8 percen át. Végül mélyen lélegezz be. Tartsd vissza a lélegzeted 20 másodpercig. Lélegezz ki, és pihenj.

Pontosan egy perc múlva elkezdesz ingerültté válni. Erre fogadni merek. Egy perc múlva ingerültséget érezel, dühös leszel vagy unott, vagy mindkettő. Ezt okozza. Ez egy nagyon nehéz gyakorlat… azon a meridiánon dolgozol, ami a májat a lépet és az egész immunrendszert összekapcsolja. Közvetlenül a testben lévő toxinokkal és mérgekkel foglalkozol.

gurnam_tattva3.jpg

2. Hozd a kezed a mellkas elé. Formálj egy tipit a kezed segítségével: az ujjak kissé szétválnak, az ujjbegyek összeérnek. Az 5 tattvával játszol. Mind az 5 ujjbegy egyszerre találkozik. Mozogj a zenével. 4 perc.
Befejezés: Mélyen lélegezz be és tartsd benn a levegőt 30 másodpercig. Meditálj a Szívközponton. Kilégzés.

gurnam_tattva_b_1.jpg

3. Hozd az ujjbegyeket a vállaidhoz. Táncoltasd a vállaidat a zene ritmusára úgy, ahogy szeretnéd, mintha szárnyak lennének. Ez a gyakorlat elkezdi beállítani a gerincoszlopot, és a derekadnál fájdalmat is érezhetsz, ha valami nincs a helyén. 2 perc után nyújtsd ki a nyelved és kezdj erőteljesen, hosszan és mélyen lélegezni a szájon át: Oroszlán légzés. Használd a köldököt - most a tűz elemet mozgósítod. Folytasd még 5 percig. (összesen 7 perc)
Befejezés: Mélyen lélegezz be, és tartsd vissza a lélegzeted 15 másodpercig.
Kilégzés. Belégzés, tartsd vissza a lélegzeted 10 másodpercig. Kilégzés. Ismételd meg még egyszer.

Megszabadulsz a mérgektől a tüdőn keresztül - ez az, amit csinálsz. A nyelvet ki kell öltened. Ez a feltétele. Mozgasd a vállakat, mozogj, törd fel a kalcium lerakódásokat… A levegő elemmel és a tűz elemmel dolgozol.

gurnam_tattva6.jpg

4. Tárd ki karokat fel, a mennyek irányába. A karok széles V-alakot formálnak, a párhuzamoshoz képest 45°-kal feljebb. A tenyerek egymás felé néznek. Engedd hátra a fejed és emeld a tekinteted az égre. Hallgass gyönyörű, inspiráló zenét. (Nirinjan Kaur’s Peace and Tranquility). Folytasd 5 percig. Imádkozz az eredeti önmagadként - az eredeti emberként.

gurnam_tattva7.jpg

5. Tedd a kezeid a szívedre, úgy hogy az egyik a másikon pihenjen. Koncentrálj arra a pontra a fejtetőn, ami valaha a fontanel volt (lágyrész a koponyán). Hunyd be a szemed. Próbálj az idő és tér kis verebévé válni és projektálj ki. Hagyd el a testet és hagyd, hogy meggyógyuljon. Gong zenére végezd. Időtartam: 9 és ½ perc. 

6. A kezek még mindig a szíven, mély belégzés, majd kezdj el tűzlélegezni. 3 perc. (Zene: Nirinjan Kaur’s Mera Man Lochai)
Befejezés: Lélegezz be mélyen, tartsd benn a levegőt 20 másodpercig, áramoltasd belül a lélegzeted és fókuszálj arra a területre, amit gyógyítani szeretnél. Gyorsan lélegezz ki, majd lélegezz be. Koncentrálj, ahogy visszatartod a levegőt 15 másodpercig. Gyorsan lélegezz ki, majd lélegezz be. Tartsd vissza ismét a lélegzeted 15 másodpercig és fókuszálj arra a területre, amit szeretnél meggyógyítani. Végül lélegezz ki és pihenj.

Mi az amit szeretnénk? Figyelmet. Minden romboló magatartás és helytelen emberi dialógus azért van, mert figyelmet akarunk -  vagy úgy kapjuk meg, hogy jól viselkedünk, vagy úgy hogy rosszul. Ez stresszes. A cél az, hogy egy stresszmentes zónává váljunk. Mélyen meg kell értenünk, hogy a stressztől való megszabadulás a boldogság kulcsa és forrása.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása