Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

Teljesedj ki a saját életedben, légy az áramlás része!

2022. július 26. - gurnam

Ahhoz, hogy megértsük mit jelent az áramlás részévé válni, meg kell vizsgálni, hogy mit is jelent ez pontosan. Tehát ha van egy kezdő és egy végpont, akkor e két pont között folyik az áramlás. Jelen esetben a szívben való létezés elérése a cél, vagyis a lélektest uralása. Ennek az iránya mindig adott és előre visz és végre ellazulhatsz Isten energiájának áramlásában. Ez azt jelenti, hogy megvalósul minden ami ahhoz kell, hogy szépséget tudj teremteni az életedben. Biztos tapasztaltad már, mintha a lelked szólna hozzád, mutatná az irányt de valami okból kifolyólag nem mersz lépni, félsz hogy elbuksz, félsz az új megtapasztalásától! (Ez az érzés nem összekeverendő az egó sugallatával, ami arról szól, hogy minden pillanatban neked legyen jó és a többi nem számít) Ez a meditáció segít megtapasztalni, hogy hogyan kell alázattal és kreativitással járni utad. Türelemmel tesz bele az áramlásba, sérülés és fájdalom nélkül, viszont ezt a Szaturnusz erejével teszi, úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy megtörténik! (A középső ujj a Szaturnusz bolygóval van kapcsolatban, ami a „munkafelügyelőt” képviseli, a karma törvényét, a felelősség vállalást és a kötelességeink mellett való kitartást.) 

ke_pernyo_foto_2022-07-26_9_51_13_copy.jpgSat Narayan Wahe Guru Hari Narayan Sat Nam

Ezt a mantrát azért kántálják, hogy belső békét teremtsenek, hogy az ember külső békét, boldogságot és szerencsét vetíthessen ki. Narayan a Végtelennek az a aspektusa, amely a vízelemhez kapcsolódik. Ez a mantra segít abban, hogy "menj az árral", és a világon túlra, a Végtelen élményébe visz.


Sat Narayan= Igaz Fenntartó.
Wahe Guru = Leírhatatlan bölcsesség.
Hari Narayan = Kreatív fenntartó.
Sat Nam = Valódi identitás, az önvalód igazsága

Helyezkedj el könnyű ülésébe, akaszd össze a középső ujjaid mintha két kampó lenne. A bal kézfej kifelé néz, a jobb kézfej az ég felé és helyezd el a mellkasod előtt. Hunyd le a szemed, és nézz felfelé a két szemöldök közötti pontra. Óvatosan húzd kifelé a két karod, hogy egy nagyon finom feszültség keletkezzen a két ujjad között. Kezd el a mantrát kántálni, és csak hagyd hogy tegye a dolgát. Nagyon fontos, hogy a könyök nem lóg, végig párhuzamos a talajjal! Napi 11 perc!

Mantrához egy kis segítésg:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása