Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

Mi a kundalíni jóga? 

2018. november 28. - gurnam
yogi-bhajan-1200x469.jpg

Többféle válasz létezik erre a kérdésre, ez csak egy a sok közül: 

A kundalíni jóga gyökerei az idő kezdetéig nyúlnak vissza és úgy tűnik kötődik az összes kultúra bölcs hagyományaihoz, ahol csak felgyulladt a tudatosság szikrája. A kundalíni jóga megadja az eszközöket, a technológiát, a lelkigyakorlatot, az önfegyelmet hogy felébreszthessük a jelenlétet.
A kundalíni jóga egy olyan tudomány, amely a 7 csakrán, a fényíven és az aurán dolgozik. Az összes energiánkra közvetlenül hat és vagy mi uraljuk az energiát vagy az energia ural minket.
 
Tehát vagy mi irányítjuk az energiát s ezzel az életünket vagy alárendelődünk és az energia használ minket. Ez az ahol a kundalíni jóga képbe jön: megtanuljuk általa hogyan irányítsuk az energiánkat, hogy megtapasztalhassuk ennek jelenlétét és hogy bele tudjunk állni bármilyen adott szituációba amellett hogy kiegyensúlyozottak maradunk.
Mi a kundalíni valójában? Ez a te kreatív teremtő erőd. Ezt akkor tudod megtapasztalni, amikor a mirigyrendszerből jövő energia találkozik az idegrendszer energiájával, és ez egy olyan érzékenységet hoz létre, amitől az agy egésze elkezdi venni a jelzéseket és beintegrálja azokat. Ezután teljesen tudatossá válsz és a kreatív teremtő erőd elérhetővé válik számodra.
A kundalíni jóga ereje magában a megtapasztalásban rejlik.  Behatol a szívedbe és kiterjeszti a tudatosságod, mellyel lehetővé teszi, hogy szélesedjen a látószöged és ráérezz az igazságra. Vegül megérted majd létezésed okát és kapcsolatát az univerzummal és ez elvezet a Végtelen gyakorlati megtapasztalásához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása