Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

A Halál és a Kék éterek

2020. január 31. - gurnam

106338-fiymsnczds-1542905710-800x445.jpg

A halál akkor történik meg, amikor leáll a légzés. A fizikai test nem tud többé sem mozogni sem növekedni és megindul a pusztulása. A lélek finom tudatossága elkezd elválni a fizikai testtől. Ám az első 3-4 napban előfordul, hogy a tudat a test körül lóg/a test közelében marad. Még mindig lehet benne némi ragaszkodás a testhez és az élethez. Néhány, Yogi Bhajan által "kivételes lelkeknek" nevezetteknek lehetőségük van körbeutazni és elbúcsúzni a szeretteiktől, meglátogatni a számukra szent helyeket mielőtt elhagynák a földi síkot. Akárhogy is, az minden esetben igaz, hogy a finom tudatosság megőrzi a testtel való kapcsolatát a halál utáni első pár napban. Ezért van az, hogy a szikhek hamvasztják a halottaikat és az Akal mantrát zengetik, hogy megkönnyítsék a lélek számára a fizikai élethez való ragaszkodás elengedését és a továbblépést. A halál utáni 17 nap eztkövető szakaszában a léleknek át kell kelnie a föld elektromágneses mezején és megkezdeni útját a Kék Éterek birodalmába.

A kék étereknek négy szintje van, mielőtt a lélek megtapasztalná az Istenivel való abszolút és tökéletes Egyesülést. Azoknak, akiknek van spirituális mesterük vagy vezetőjük ebben a szakaszban segítséget kapnak. 

Az első kék éter az, ahol az értékelés végbemegy. Miért küldtek? Hogyan teljesítettél? Mindannyian azonnal ítéletet mondunk magunk felett a halál pillanatában. Az első éter lehetőséget nyújt a lélek számára, hogy valóban megálljon és újraértékelje az életét. Sőt, ha ezen a ponton még maradtak be nem fejezett leckék a lélek életéből, a 17 nap alatt lehetősége van teljesíteni ezeket a spirituális mestere útmutatása mellett. A leckék teljesítése a lélek érettségének függvényében az első vagy a második kék éterben megy végbe. Az első kék éterben a lélek megtisztíthatja önmagát, a másodikban pedig már mélyebb tudásra tehet szert. 

Ha a lélek átkerülhet a második kék éterbe akkor lehetősége van, hogy más lelkek vezetőjévé váljon. Erről a helyről kapcsolatba tud lépni és segíteni tud másoknak. 

A harmadik kék éter a legfinomabb éteri szint, amit az ember élete során elérhet: mély meditáció által nyitottá válhatunk a harmadik kék éterre. Ez a mester és az angyal birodalma.  Így ha valaki életében eléri a mesteri vagy az angyali tudatosságot, akkor ez azt jelenti, hogy meditatív elméjükkel behatoltak erre az éteri szintre. A halál folyamata során egy ilyen lélek meglehetősen könnyedén átnavigál az első két kék éteren a 17 nap alatt, és a harmadik éterbe kerülhet, ha valóban teljesítette minden leckéjét. Azok, akik átléphetnek a harmadik éterbe itt választás elé kerülnek.

 A harmadik kék éter a felébredt, megvilágosodott lelkek zónája. Azon lelkeké, akik kapcsolatba tudnak lépni más lelkekkel, hogy útmutatást adjanak nekik a múltban, jelenben és jövőben. A harmadik éterbe kerülő léleknek választania kell: reinkarnálódhat, hogy az emberiséget szolgálja vagy pedig továbbhaladhat a negyedik és egyben utolsó kék éteri szintre, hogy pusztán Tiszta Ragyogás (Pure Radiance) legyen. De egy ilyen lélek, mely a negyedik éterbe lépett többé nem inkarnálódik a földön.

A negyedik kék éter azok számára ez elképesztően csodálatos Fények számára fenntartott hely, akik puszta ragyogásukkal mutatnak utat az emberiségnek, mint Guru Nanak, mint Krisztus, mint Buddha, mint Yogi Bhajan. Ezek a lelkek nem öltenek többé testet. De a tudatuk annyira tiszta és annyira megvilágosodott, hogy évszázadokon átívelően átragyog a negyedik kék éteren, útmutatást, reményt és szeretetet adva az emberiségnek. A negyedik kék éter után már csak Színtiszta Egyesülés (Pure Union) van. Nincs elválasztás/különállás. Abszolút egység. És ez a lélek időn és téren át vezető útjának végpontja. 

Ha energetikailag szeretnéd megérteni a kék étereket, meditálhatsz a Japji Sahib 34-37-ik pauriján. Itt Guru Nanak leírásait találod majd ezekről a birodalmakról. 

 

A halál és a kék éterek Siri Singh Sahib, Yogi Bhajan tanításaiból:

“Amikor az elméd halott, nem gondolkodik és nem képzelődik. Az elme az Univerzális elméhez megy. A fizikai test - mind az 5 tattva- az 5 tattvához tér vissza. Az aura test a fénybe olvad, a pránikus test a pránába. De a finomtest továbbviszi a lelket a kék éterekbe. Ez egy tudatos cselekedet.” 1981, április 2.

“Sokezer, százezer, milliárd évig is eltart míg a lélek kikerül a harmadik kék éterből. Ez nem kis dolog. Egy darabka föld évmilliókat vár, hogy egy nap egy szent ember rálépjen. Évezredekbe telik, míg a hegybe a szél barlangot vág, hogy ott a szent életű ember menedéket leljen egy percre. Az egész egy nagy terv.” 1975, július 11. 

“Milyen testet kell kapjon az ember, milyen végzet és sors teszi majd azt próbára- mindez a harmadik kék éterben dől el” 1990. Július 9.

 

Néhány tudnivaló a kék éterekről Yogi Bhajan tanításai alapján:

  1. A lélek megkezdi útját a harmadik kék éterből.
  2. Meditáció által elérhetjük ezt a harmadik étri szintet.
  3. Az első kék éter a megtisztulást szolgálja. Itt a lélek megtisztul és felkészül a visszatérésre. 
  4. A második kék éterben útmutatást kaphat a lélek, vagy útmutatást adhat másoknak.  
  5. A harmadik kék éterhez a megvilágosodott lénnyé válás kapcsolódik. “A lélek fényének úgy kell rezegnie, hogy megértsen minden lelket - a múltból, jelenből jövőből - a megszabadulásért.”(3/22/83)  “A kifelé és befelé való projektálás átadásáról születik döntés itt.”(7/9/90)
  6. A negyedik kék éter a Szuper Segítővé válásról szól, mely a tudatosság/ tudat legvégtelenebb, legsugárzóbb aspektusából nyilvánul meg - ez már nem a földön van. “A fénnyé vált önvaló.” “ A negyedik éter az, ahonnan a lélek már nem tér vissza.”
  7. Az ötödik fázis az Egyesülés. “ Isten maga.”(3/22/83).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása