Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

A NŐNEK ELKÉPZELÉSEI VANNAK, A FÉRFI PROBLÉMÁKBAN GONDOLKODIK

2019. május 13. - gurnam

A NŐNEK ELKÉPZELÉSEI VANNAK, A FÉRFI PROBLÉMÁKBAN GONDOLKODIK

Mivel a nő sokfelé dologra tud egyszerre gondolni, inkább képes több ötlet és elgondolás párhuzamos kezelésére. Érzelmeket, fantáziákat és elgondolásokat is képes beépíteni. Egyes gondolatai komolyak, mások pusztán fantáziálásnak tekinthetők. A férfi általában némi cikázás után kiválaszt egy gondolatot, majd akcióba lép.

Képzelj el egy párt, ahogy együtt ülnek a nappaliban. A nő azt mondja: „Ki kellene festenünk a nappalit a nyáron.” A nő verbálisan közli prioritásait. A cselekvést pusztán ötletként fogja fel. A férfi viszont mindjárt elkezdi kiszámítani, hogy miként lehetne a tervet végrehajtani, hogyan lehetne az ötletet megvalósítani. Például ezeket gondolja végig: Melyik hétvégén vagyok szabad? Honnan tudnék létrát kölcsönvenni? Milyen színűre fessük? Tudna a testvérem segíteni? Stb. A nő ötleteket kommunikál vagy javaslatokat. A férfi az ötletet „megoldandó problémaként” fogja fel.


FÉLREÉRTÉS

A félreértésből fakadó konfliktusok elkerülhetőek, ha saját elképzelésünket világosan fejezzük ki és megértjük a másik szükségleteit, végül pedig közösen határozzuk meg az eszmecsere játékszabályait. Az ötleteléshez és tervezéshez határozzuk meg az eszmecsere szintjét:
1) alapvetően szükséges;
2) latolgatás, a cselekvés kis esélyével;
3) pusztán élvezetes fantáziálás, cselekvésről nincs szó.


A LEGNAGYOBB KIHÍVÁS A NŐ SZÁMÁRA

A nő önmagától intuitív, ha nyugodt. Akkor nyugodt, ha saját középpontjában lehet. Akkor viszont nem, ha saját, többfelé koncentráló elméje vagy a külvilág nyomása miatt szétszórt. A nő intuitív módon képes ráhangolódni az abszolút Igazságra. Ha azonban nem tudatosan kommunikál a megfelelő időben, megfelelő szavakkal, megfelelő hangnemben, a fogadó nem képes a kommunikáció vételére.


A FÉRFI EGYFELÉ ÖSSZPONTOSÍT

Annak ellenére, hogy a férfi alaptermészete a cikk-cakkos haladás, az elméje kizárólag egyfelé képes figyelni. Élvezi, hogy ezen az egy „pályán” lehet, általában nem okoz számára nehézséget, hogy egy dologra összpontosítson. Az egy pálya jellemzőjének szintén vannak előnyei és hátrányai. Az előnyök között említhető, hogy minden mást képes kizárni, és nagyon mélyen az adott dologra koncentrálni. Ez nagyon hasznos lehet a munkájában, vagy a hivatásában és különösen a spirituális gyakorlatok során. A hátrányok akkor merülnek fel, ha nehéz kilépnie a saját világából és sebességet váltania, hogy a külvilággal kapcsolatba lépjen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása