Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

Gyógyító italok

2020. február 03. - gurnam

unnamed.jpg

A jógikus táplálkozás tudomány szerint a legjobb, ha legalább 1 órával étkezés előtt vagy után iszunk, de nem közben. Ez lehetővé teszi, hogy a gyomorbanlévő emésztőenzimek hígítatlanul emésszék az ételt.

Aranytej másnéven GOLDEN MILK

A kurkumagyökérnek fényes, sárga pora van, egyike a currypor sok összetevőjének. A legismertebb gyógyhatása, hogy az izületek kenőanyaga. Kitűnő bőr és a nyálkahártya, különösen a női nemiszervek számára. Használat előtt vízben vagy olajban legalább 5 percig kell főzni. A kész oldat a hűtőben egy hónapoig is eláll és felhasználható olyan recepthez mint pl. az aranytej. Ez az ital jót tesz a gerincnek, keni az izületeket és eltávolítja a kálcium lerakódást.

  • 1/4-1/3 teáskanál kurkuma
  • 1/3 csésze víz
  • 2,5 dl állati vagy növényi tej
  • 1 evőkanál nyers mandula olaj
  • ízesítésnek egy kis méz

Forrald a kurkumát vízben körülbelül 8 percig. Ha túl sok víz elforrt pótold. Tedd hozzá a tejet és a mandula olajat. Amikor a keverék forr, vedd le a tegyél hozzá mézet, 1-1,5 nagy pohár aranytejet kapsz!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása