Gurnam Kundalini Jóga

Gurnam Kundalini Jóga

A Prána ajándéka

2018. március 02. - gurnam

kepernyofoto_2018-03-02_13_22_49.png
Az összeköttetés köztünk és Isten közt egy fénysugár, melyet Pránának neveznek. Ezért hívják az embert Práni-nak: az, akit a Prána éltet. Pavan Guru, így szólt Guru Nanak. Pavan azt jelenti, a Prána hordozója. Ez az, ami átrezgeti és megújítja a sejtjeidet. Az élet nem csak annyi, amennyit itt a Földön látunk belőle. Az élet mindenütt ott van, de átlátszó. Az átlátszó életnek nincsen szüksége Pránára. Megvan a maga érzékenysége, elméje, lelke, projekciós képessége, de Pránára nincsen szüksége.

Miért adatott meg itt nekünk a Prána? Azért, hogy legyen bennünk érzékenység arra, hogy érezzünk másokat és képesek legyünk megbocsátani. Tudod, Isten micsoda valójában? 
Megbocsátás. A Mindenható Isten a nap 24 órájában Veled van és soha nem cselekszik. Képes vagy hinni a megbocsátásban, együttérzésben, kedvességében, annak ellenére, hogy Ő tud minden negatív dologról, amit teszel?

Pavan Pavan Pavan Pavan
Par Para Pavan Guru
Pavan Guru Wahe Guru
Wahé Guru Pavan Guru*

ÉLETÜNK A PAVANON ALAPSZIK, a Prána hordozóján, a Prán Shaktin, Ezt nevezzük Para Shaktinak. Ez a Pavan Guru. Azok, aki életükben szenvednek, nem azért teszik ezt, mert nem elég bölcsek. Azért szenvednek, mert nem használják az isteni bölcsességet. Az isteni bölcsesség pedig nem az, aminek eddig hitted, nem valami különlegesség. Ez a lehető legegyszerűbb dolog. Ami az életben Neked megadatott, az a Prána. Ezért hívnak Téged Práni-nak. A Práni olyasvalaki, aki a Pránát fogyasztja és abból él. Ez minden. Attól a pillanattól kezdve, hogy a Prána elhagyja fizikai testedet, már halott embernek fognak hívni. Amíg élsz, Práni-nak hívnak. Práni azt jelenti, hogy a Prána kegyelméből élsz. Isten neked adta a Pránát és ha ezzel a Pránával énekled a Nevet, visszaszerzed a mentális védelmet.

MEDITÁCIÓ

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása